Menu Sluiten

Kindercoaching

Iedere ouder en/of verzorger ziet zijn kind het liefst gelukkig! In de meeste gevallen is dat ook zo, maar soms hebben kinderen te maken met een (leer)probleem, situatie of een gebeurtenis en weet men niet hoe hier mee om te gaan. Soms is het ook helemaal niet duidelijk waarom het kind niet lekker in zijn vel zit.

We zien tegenwoordig vaak dat kinderen het contact met zichzelf kwijt zijn. Veel meer dan vroeger eist de maatschappij van alles van kinderen. Er moet veel. Ook op school moeten kinderen tegenwoordig, zelfs al op vroege leeftijd, erg veel. De focus ligt op presteren, terwijl de natuurlijke ontwikkeling op de achtergrond raakt. Hierdoor kunnen kinderen uit balans raken. Daarom is het belangrijk dat kinderen (weer) in contact komen met zichzelf, hun zelfvertrouwen (terug) krijgen en bij zichzelf kunnen blijven. Dat ze zichzelf durven en mogen zijn, ook in deze maatschappij, en weer kunnen en mogen stralen.

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders en/of verzorgers met een hulpvraag. Een kindercoach is geen therapeut maar helpt het kind op een respectvolle manier om de eigen kwaliteiten en mogelijkheden te (her) ontdekken.

Als Kindercoach leg ik de focus niet op het probleem, maar juist op de kracht en kwaliteiten van het kind. Samen met het kind oefen ik hoe deze krachten en kwaliteiten gebruikt kunnen worden in situaties die moeilijk zijn. Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te voelen, ontdekt het kind welke kwaliteiten en vaardigheden het heeft en welke vaardigheden hij/zij kan leren om zo beter om te gaan met zijn/haar probleem.

“Men kan niemand iets leren; men kan hem alleen helpen het binnen zichzelf te vinden.”
(Galileo Galilei)