Menu Sluiten

Werkwijze kindermassage

Voordat de eerste behandeling plaats vindt, zend ik u een intakeformulier waarop u de eventuele ziekte geschiedenis, karaktereigenschappen, wensen en bijzonderheden van uw kind kunt invullen. Dit stelt mij in staat om voor ieder kind het juiste behandelplan op te stellen.

Een kindermassage start met een korte intake, waarbij ouder/verzorger samen met het kind aanwezig zijn. Voor deze eerste afspraak plan ik 1½ uur. Na de intake, waarbij we het intakeformulier samen doornemen, is er ruimte voor bewustzijnsoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanning. Na de verschillende oefeningen is het tijd voor massage, waarbij het kind op de massage tafel komt liggen. Lang niet alle kinderen zijn het gewend om aangeraakt te worden, laat staan door een ‘vreemde’ op een massagetafel, in je ondergoed. Ik zal eerst vertrouwen moeten krijgen om aan de slag te gaan. Dat lukt niet altijd, dus voor sommige kinderen blijft het bij een massage van de voeten of over de kleding heen. Vaak lukt het om uiteindelijk een volledige lichaamsmassage te geven met speciale olie.

De duur van de massage verschilt per kind. Een volledige massage duurt 45 minuten tot één uur. Er wordt gezorgd voor een veilige omgeving waarbinnen het kind de grenzen aangeeft. Daarnaast vind ik het nodig dat de ouder/opvoeder tijdens de gehele behandeling aanwezig is.

Voor eventuele vervolgafspraken plan ik 60 minuten per keer. Hierbij kijken we in overleg wat het kind nodig heeft en hoe de reactie was op de vorige massage behandeling.

Het beste moment om te masseren is voor het slapen gaan. Op die manier komen kinderen los van alle indrukken van de dag, van wat ze hebben meegemaakt. Hierdoor gaan ze beter slapen en staan ze de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op. Klaar om aan de nieuwe dag te beginnen.

COACHING EN MASSAGE: DE PERFECTE COMBINATIE

Het is heel goed mogelijk om de massage en coaching met elkaar te combineren om tot een goede oplossing te komen. Ieder kind is uniek en elke hulpvraag is anders. Vanzelfsprekend wordt de behandeling daar op afgestemd.